joi, 23 iunie 2011

DECLARATIILE PRESEDINTELUI LA ADRESA REGELUI MIHAI SUNT INADMISIBILE. ION ANTONESCU NU ESTE UN EROU.

ASOCIATIA PENTRU MEMORIE IDENTITARA "CARPATII"
asoc.carpatii@gmail.com // www.carpatii.blogspot.com

C O M U N I C A T

Asociatia pentru Memorie Identitara "Carpatii" isi exprima consternarea in fata afirmatiilor publice facute de presedintele Traian Basescu cu privire la fostul suveran Mihai de Romania.

Aceste consideratii sunt, in opinia noastra, incompatibile cu uzantele impuse de statutul de reprezentant al instituitiei prezidentiale.

Dar, ceea ce ni se pare cel mai grav este faptul ca asertiunile dlui Traian Basescu se constituie intr-o falsificare grosolana a adevarului istoric. Realitatea istorica este ca inlaturarea monarhiei a fost un act samavolnic, comis impotriva vointei poporului roman, ca urmare directa a presiunilor armatei de ocupatie sovietica si ca o conditie de netrecut a instaurarii in Romania a regimului comunist, pe care insusi presedintele Traian Basescu l-a condamnat in urma cu cativa ani ca fiind unul ilegitim si criminal.

Generatiile tinere trebuie sa cunoasca adevarata istorie recenta a tarii noastre, si din aceasta perspectiva, este surprinzatoare reluarea de catre actualul presedinte a tezelor propagandei puse in scena de fortele national-comuniste de extractie securista dupa 1990. Este trist ca presedintele ajunge sa se situeze pe astfel pe pozitii antagonice celor sustinute de d-sa in primii ani de dupa 2005.

De asemenea, este nedrept ca, din astfel de declaratii, prin contrast cu persoana Regelui Mihai, sa se aduca o aura eroica lui Ion Antonescu.

Adevarul este ca generalul Antonescu se face vinovat in fata natiunii romane de cele mai abjecte crime impotriva tineretului nationalist pe care l-a prigonit, l-a intemnitat, l-a trimis in fata plutoanelor de executie si pe front, in batalioanele de sacrificiu. Pentru vina de a fi facut parte din Miscarea Legionara, zeci de mii de tineri, studenti si elevi de liceu, au fost condamnati la ani grei de temnita si exterminati cinic in batalionele de pedeapsa din prima line a frontului, asa cum de altfel s-a intamplat si cu personalitati de marca ale culturii romanesti, precum: Radu Gyr, Traian Braileanu, Haig Acterian si altii.

Astfel, principalul vinovat pentru atmosfera care a facut posibil actul de la 23 august 1944 este insusi Ion Antonescu, prin distrugerea bazei politice a tarii din acel moment.

Noi nu putem uita suferintele si dramele traite de bunicii nostri in timpul regimului ilegitim condus de criminalul Ion Antonescu, pe care nu-l vom putea considera niciodata un erou al neamului romanesc.

Asociatia pentru Memorie Identitara "Carpatii"
Presedinte
Florin Dobrescu

23.06.2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu