miercuri, 4 august 2010

PROIECT: MONUMENTELE REZISTENTEI

Dragi prieteni,

Bunul nostru prieten, fostul detinut politic anticomunist Petre Velescu din Bacau, a lansat o initiativa prin care doreste sa adune intre copertile unui album de calitate grafica deosebita a tuturor monumentelor ridicate de fostii luptatori in rezistenta nationala anticomunista si de fostii detinuti politici.

De la Majadahonda si pana la Aiud, Canal ori Sambata de Sus, mergind pana in Basarabia si Bucovina de Nord, fiecare monument legat de lupta nationala impotriva comunismului va fi reprezentat in album, cu imagini fotografice, precum si cate un scurt istoric.

Asociatia Carpatii si Editura Sanziana a raspuns cu entuziasm initiativei domnului Petre Velescu, si intentioneaza sa coopteze in demersul lor si prestigioasa Fundatie "Ion Gavrila Ogoranu". Intentionam sa incepem acest album cu imagini recente din padurea Dobrina de langa Husi, acolo unde, cel putin in acceptia noastra, a avut loc constituirea primului grup de rezistenta armata anticomunista, in 1919.

In acest sens, adresam un apel catre toti prietenii nostri, fosti detinuti politici sau pur si simplu vietuitori in diferite regiuni ale tarii, sa trimita Asociatiei "Carpatii", pana la data de 30 august a.c., fotografii ale monumentelor din zona respectiva, precum si cateva date istorice: anul realizarii, initiatorii, arhitect, constructor, semnificatie artistica, semnificatie istorica-memoriala, ori date despre lcul de detentie sau tortura in apropierea caruia s-a construit. Orice imagine, document, sau informatie este importanta.

Imaginile si textele pot fi trimise:

- prin e-mail, la adresa: asoc.carpatii@gmail.com.
- prin posta, la adresa: Florin Dobrescu, CP 39, OP 75 - ghiseul nr. 1, Bucuresti.

Relatii suplimentare, la telefon: 0722749249.

Dumnezeu sa ne ajute!

Florin Dobrescu
Presedintele Asociatiei pentru Memorie Identitara "Carpatii"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu