joi, 2 septembrie 2010

SUSPENDAREA TEMPORARA A PROIECTULUI DE LA BAHNA-NEAMT

Dragi prieteni,

Sunt pus in neplacuta situatie de a va anunta necesitatea suspendarii temporare a proiectului nostru referitor la restaurarea, conservarea si valorificarea muzeal-memoriala a casei Constantin Paduraru din Izvoarele (com. Bahna, jud. Neamt).

Necesitatea suspendarii pentru moment a proiectului este determinata de o situatie in interiorul familiei mostenitorilor imobilului.

Concret, trebuie spus ca familia Constantin si Catinca Paduraru a avut multi copii si respectiv nepoti, in prezent situatia proprietatii imobilului trebuind reglementata de un numar mare de mostenitori.

Desi la inceput nu au existat obiectii cu privire la acordarea statutului de monument istoric si muzeu-memorial, am fost anuntati ca in acest moment au aparut obiectii, la nivelul uneia dintre partile suscesorale, existind interesul unuia din mostenitori de a construi o cladire noua pe locul vechii case Paduraru.

In situatia acestor neintelegeri, Asociatia pentru Memorie Identitara "Carpatii" este pusa in situatia de a suspenda, pentru moment, proiectul de valorificare muzeal-memoriala a casei eroului Constantin Paduraru, si implicit de a anula tabara de munca voluntara ce trebuia sa se desfasoare in zilele de 3, 4 si 5 septembrie la Izvoarele.

Doresc, pe aceasta cale, sa adresez scuze tuturor voluntarilor care se mobilizasera pentru a participa la tabara de restaurare si conservare a acestei case de o mare valoare istorica si etnografica, si care si-au afectat programul personal in acest scop.

Vom reveni cu amanunte referitoare la demersurile noastre de a initia negocieri cu mostenitorul in cauza, in scopul determinarii acestuia sa renunte la demolarea casei. De asemenea, vom continua sa lucram in vederea realizarii, pentru moment, macar a unui muzeu vritual, pe internet.

Speram ca spiritul superior al dragostei pentru trecutul eroic va precumpani inaintea unor interese materiale personale, de altfel, la randul lor, cat se poate de legitime.

Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Florin Dobrescu
Presedintele Asociatiei pentru Memorie Identitara Carpatii
tel. 0722749249 // e-mail: asoc.carpatii@gmail.com

Un comentariu:

  1. What a very beautiful blog. Congratulations. I stumbled on it from reading Malaimare's blog re S.Damian and found your comment which I agreed with wholeheartedly and then clicked on your name to see who you were! Please would you allow me to link your blog to mine? It really is lovely. You can find me at http://sarahinromania.canalblog.com

    I am so sorry that it is too late for the Cantacuzino house on str Gutenberg. Perhaps with Damian gone, the mutilations will slow down a little and give us time to come up with some strategies and outside help since we dont seem to have enough muscle and impact within the country to save our wonderful heritage preserved in bricks and mortar by ourselves.
    Numai de bine,
    Sarah

    RăspundețiȘtergere